woensdag 17 juli 2013

Oma kleedjes

Vanmorgen met zus samen moeders geholpen met de keuken schoonmaken, we doen dit voor een deel om te helpen maar ook om het gezellige kopje koffie met elkaar. Bij het opruimen viel mijn oog op oma's kleedje. Wat kunnen we hiermee doen?
Mam mag ik ze meenemen daar kan ik wel iets mee en natuurlijk mag dat want ja ze liggen maar in de kast te verkleuren en tegenwoordig liggen de kleedjes niet meer onder het plantje op de tafel. Thuisgekomen gelijk aan de slag gegaan. Een deel suiker en een deel water, ik heb voor al deze kleedjes 75 gr suiker en 75 ml gekookt water gebruikt. 
De suiker met het gekookte water mengen en net zo lang roeren tot alles is opgelost. De kleedjes erin gedaan en goed doordrenken met het suikerwater en uitknijpen. Dan over een schaaltje of vaasje wat je maar leuk vind draperen en dan komt het geduld om de hoek kijken want het duurt wel even voor het goed droog en opgestijft is. Wat dunnere werkjes toch wel 48 uur en is het wat dikker gehaakt of bv een mandje duurt het toch zeker wel een dag of 4-5 voor het goed droog en opgestijfd is. 
Het moet nu nog drogen maar het resultaat laat ik zeker nog zien.