zondag 13 oktober 2013

Laatste dag Barcelona

Helaas is er een eind gekomen aan onze mooie week Barcelona. Vanmorgen ontbeten voor de laatste keer in ons appartement, met de lekkere broodjes van de bakker bij ons achter. Koffers gepakt, appartement opgeruimd, vuil weggegooid en ja dan zit het er dan echt op, sleutels achter gelaten en voor de laatste keer de deur achter ons dicht getrokken. Op weg met de koffers naar de bus. Het duurde wel erg lang vandaag voor de bus kwamen dat kwam omdat er een hardloop wedstrijd was.  Boulevard afgesloten en 45 minuten wacht tot we konden vetrekken met de bus. Naar de placa de Catalunya gereden en daar op Petra, Cor en Brenda gewacht. Om de tijd te doden zaadjes voor de duiven gekocht om te voeren. 


En niet veel later kwamen Petra, Cor en Brenda ook.

Nice picture Cor.
En ook bij Brenda komen de vliegende ratten een graantje meepikken.
Klinkt wel onaardig om dat te zeggen van de duiven, terwijl we er toch wel veel plezier aan hebben beleefd. Maar ze zijn beste wel brutaal en als er eentje op je hand zit, duldt hij geen andere duiven in de buurt, dan wordt er met vleugels gewapperd en met snavels gepikt.


Nog een laatste keer met elkaar koffie drinken en een hapje eten bij de Burger King. 

Als afsluiting een lekkere Whopper voor Brenda
... en voor Cor

...........en voor Petra
Jordan en Robin zijn maar aan andere tafel gaan zitten want Leo wil niet delen.
Dat zie je al aan zijn gezicht, mijn patatjes.
Ik had niet zoveel honger maar een Brownie met ijs gaat er altijd wel in. Als ik thuis ben ga ik wel weer hard sporten.
 
En dan is het toch echt zover en kunnen we het niet langer rekken, ons verblijf in Barcelona is afgelopen en gaan we op pad naar de Aerobus die ons weer naar het vliegveld brengt.

En een paar uur later landen we op Rotterdam airport, regen en kou. Maar deze week hebben we toch weer even van en met elkaar kunnen genieten.

Bedankt lieve zus dat je voor mijn verjaardag helemaal naar Barcelona bent gekomen en natuurlijk ook Cor en Brenda.
Het was een fijne week zo weer met de kids en Leo en deze vakantie was er een met een gouden randje. 




Barcelona dag 6



Laatste dagje alweer, vanmorgen afgesproken met Petra, Cor en Brenda, om naar de castell de montjuic te gaan, met de metro en een vreemd treintje naar de kabelbaan. Vanuit de kabelbaan hadden we een mooi uitzicht over Barcelona. Boven op de berg het castell de Montjuic bekeken met een prachtig uitzicht over de haven en in de verte het vliegveld van Barcelona.





Petra ging nog park Guell en wij gingen nog de laatste inkopen doen.
Hierna op stap naar placa d'Espagna en eten. 




We hadden daar graag de fonteinen werkend gezien maar helaas in oktober is de laatste ronde om 20.30 uur en toen zaten we net te eten. 
Toen maar even naar de kermis, waar Petra, Brenda en ik een ritje op de stier hebben gemaakt. We bleven hier als enige opzitten, het is zelfs gefilmd door Jordan dus er is bewijs voor de liefhebber. 
Nog even een drankje als afzakkertje op de boulevard en toen weer allebei naar ons eigen appartement. 
Moe maar voldaan hebben we ons bed opgezocht voor ons laatste nachtje Barcelona.