maandag 25 augustus 2014

VIS met een grote V

Vandaag was dus de grote dag waar Leo al de hele vakantie naar had uitgekeken, VISSEN.
We moesten wachten tot 10 uur om de visvergunning te gaan halen en wat extra vliegen, want Leo was van plan er zeker een stuk of 10 te gaan gebruiken.
In de viswinkel een mooie locatie gevonden voor het vissen, het weer zag er goed uit, en op weg gingen we.
Leo met visattributen en ik met leesvoer en haakwerk.

We moesten richting Borensberg en daar aangekomen moesten we maar even vragen waar de meren precies lagen, we kregen namelijk een kaartje mee zonder adres maar wel met GPS coordinaten, die we met geen mogelijkheid ingevoerd kregen in de tomtom. 
Zo gezegd zo gedaan, een paar aardige, wat oudere heren aangesproken en wat schetst onze verbazing, een van de mannen ging wel even mee om het te wijzen. Het was ongeveer nog 5 km rijden over een bospad en toen kwamen we bij een prachtig gebied aan. De aardige meneer ging weer terug lopen, deze wandeling maakte hij elke dag zei hij. 

Leo helemaal geinstalleerd met de vlieghengel en ik met boek en haakwerk.




Zoals te zien op de draad op de foto waren er al heel wat meer mensen wezen vissen die niet zo handig waren met de vlieghengel.

En gelukkig was er een vis die zich liet vangen.


Behalve de spinnen en ander kruipend en vliegend ongedierte waren er ook slangen (en niet alleen kleintjes) met een zwemdiploma en salamanders.



Helaas voor Leo bleef het bij die ene vis, de hele dag was er een zonnetje en rond een uur of 5 begon het te regenen.  


Ik zou bijna zeggen saved by the bell (regen in deze), alles ingepakt en toen weer huiswaarts. 


Onderweg nog even op de uitkijk voor hertjes, helaas kwam er een auto aan en moesten we onze auto snel weghalen, de bospaden zijn niet geschikt voor 2 auto's naast elkaar.

Morgen nog maar even cultuur snuiven in Linkoping want daar hebben we vandaag geen tijd meer voor gehad, en dan alweer op weg naar onze laatste bestemming Goteborg. 

Wordt vervolgd......









Geen opmerkingen:

Een reactie posten