dinsdag 19 augustus 2014

Malmo

Vandaag naar Malmo geweest. Een prachtige stad met veel oude gebouwen en veel nieuwe moderne gebouwen. Aan de ene kant van de weg een gebouw uit bv 1800 met torentjes en tierelantijntjes en aan de andere kant een heel modern strak gebouw. En overal staat wel wat in de steigers. 
Het gebouw wat we niet van dichtbij gezien hebben is de Turning Torso, maar ik denk dat je dit alleen van een afstand goed in beeld kan brengen. 


Door de hele stad waren festiviteiten, kermis en optredens, en gelukkig was het weer ook zonnig, dus al met al een geslaagde dag.







Een iglo gemaakt van koelboxen.

Gewoon een mooi stukje.



Een Milka trein op het station. 




De St.Petri kerk. 





Beelden in de stad met wild breisels aan. 






Een wandeling in het Kungsparken bij het Malmohus, waar een beeld staat van Niels Holgerson met zn ganzen. 

En als afsluiting van de parkwandeling een kopje koffie met een chocoladebal, bij Tradgard cafe met zijn ecologische keuken. Hier konden we gelijk schuilen voor de hoosbui (de enige gelukkig vandaag) .






De koffie kon je binnen in de kas opdrinken, het zag er een beetje raar uit maar was heerlijke koffie en de chocoladebal was ook niet verkeerd. 

Onderweg naar de auto zagen we nog een leuk uithangbord en dachten daar een ijsje te kunnen gaan eten, maar toen we voor de etalage stonden kwamen we toch mooi bedrogen uit. 


Het was een heerlijke dag met veel indrukken, veel gelopen dus vanavond doen we het lekker rustig aan. Morgen weer een drukke dag voor de boeg, we gaan dan naar de volgende stop Karlskrona. 

Wordt vervolgd...............












Ontbijtje


    
Dit is toch super, keuze te over, je weet gewoon niet waar je moet beginnen zoveel keuze.
Ik moet gelijk aan de wijze woorden van Diny denken, als je goed ontbijt kan je er de hele dag tegen aan. Dus dat hebben we dan ook maar gedaan. Lekker vers brood, kaasje, roggebroodje en een bakje joghurt met vers fruit en zaadjes.
De dag kan beginnen. 

Op stap.

Als eerste maar even kijken waar we kunnen ontbijten, het kon nog niet in ons appartement omdat we heel vroeg al hadden ingecheckt, eigenlijk mocht het pas vanaf 12 uur, maar de vriendelijke dame achter de balie zag dat we moe waren dus mochten we gelijk naar onze kamer, alleen het ontbijt moesten we buiten het appartement halen (geen probleem, was keuze genoeg) 
Bij een gezellig bakkertje naar binnen waar ze de meest lekkere Latte hadden met een croissaintje. 
 Het weer was wat wisselvallig, af en toe zon en iets meer regen, maar we zijn overal op voorbereid en laten ons daar niet van weerhouden om op pad te gaan.
Eerst Lund maar een beetje verkennen. Het is de oudste universiteitsstad van Zweden met prachtige gebouwen, dus we keken onze ogen uit. 



Leuke winkels met heeele leuke kleding, maar nog even wachten maar we gaan nog naar Stockholm. 


Bij de supermarkt broodjes gehaald en even op de kamer opgegeten, daarna op pad in de omgeving, Leo had een paleis gezien in de buurt en een natuurreservaat, dus dat moesten we wel even gaan bekijken. 

Het paleis bleek een oud kerkje te zijn (ook mooi om te zien) met graven van Anderson,  Henderson en nog wat sons. 
Helaas een zwarte wolk die het op ons gemunt had dus we moesten rennen voor een hoosbui.

Op naar het natuurreservaat.
Inderdaad prachtig, en net even buiten de stad, een heerlijke wandeling gemaakt tot we overvallen werden door helaas weer een hoosbui.


Komt het regenmutsje (van Claudia gekregen net voor de vakantie) goed van pas. Even schuilen bij de oplucht BBQ. En dan toch maar naar de auto.
Op de kamer even lekker zitten, boekje lezen en de tocht voor morgen uitstippelen.
We gaan dan Malmo verkennen.