woensdag 20 augustus 2014

Lund, Kristianstad en Karlskrona

Vandaag afscheid genomen van Lund na een heerlijk ontbijtje. De eerste tussenstop van vandaag was Kristianstad. De bedoeling was hier even de stad te bekijken, kopje koffie en dan weer verder naar Karlskrona. We wilden nu eens niet over de snelweg maar over de kleine wegen en van dorp tot dorp. Maar helaas ging die vlieger niet op, ondanks een goede gedetailleerde kaart was het toch niet mogelijk de kleine dorpjes te vinden. Toch maar over de E22, was ook goed te doen, het is geen 4 baanssnelweg maar meer zoals bij ons in Nederland een provinciale weg. Genoeg te zien onderweg, mooie dorpjes, vergezichten en hertjes in het veld. Ondanks de waarschuwing dat er ook Elanden rondlopen hebben we die nog niet gezien.
Aangekomen in Kristianstad, gelijk maar een kerk ingedoken want we voelden wat druppels. 
Dit was de grootste bezienswaardigheid van de stad, de Heliga Trefaldighetskyrka met een groot orgel en gedecoreerde koorbanken. 



Toen het weer droog was even een kopje koffie gedronken, en dan is het toch best onhandig als je geen zweeds spreekt, begrijpt en verstaat. Bij de koffie wilden we een stukje gebak, maar wat bleek we kregen een gigantisch stuk mee en 4 stukken bij de koffie, nou daar kunnen we de hele week mee doorkomen.




Met een volle buik verder op weg naar Karlskrona.
Wat een mooie stad, de stad is verdeeld over 30 eilanden, met het kaartje van de plaatselijke VVV hebben we een wandeling gemaakt vanaf het Marine museum, dit ligt op het schiereiland Stumholmen,
waar we op een aantal schepen konden kijken, via de kade naar het Bastion, de admiraalskerk, de klokketoren in het admiraalspark en de muur langs de scheepswerf naar het eiland Bjorkholmen, dit is een eiland vol met oude zeemanshuisjes en een mooie haven. De wandeling was volgens Leo en zijn voeten 15 km maar dat betwijfel ik. Als afsluiting een heerlijke gepofte aardappel gegeten met cremecheese and shrimps. 





Het was een heerlijke dag met vooral veel zon, en flink wat wind, maar op een paar spetters na in Kristianstad was het heerlijk weer.
Nog even een kopje thee/koffie in het hotel en dan houden we het vandaag weer voor gezien.

Wordt vervolgd.........