zondag 24 augustus 2014

Linkoping

Na een goed ontbijt gingen we weer op stap naar de volgende stop: Linkoping.
Pannenkoeken met jam en slagroom, en natuurlijk ook gewoon brood want we willen wel gezond blijven eten. 

Na een half uurtje rijden gingen we op zoek naar een tankstation, die zijn er genoeg dus dat was geen probleem. Wat wel een probleem was, was het tanken zelf, bij elk tankstation moet je hier je pinpas invoeren en dan tanken, je kan ook tanken en dan betalen aan de kassa, maar voor het gemak kan het dus ook aan de tank zelf. Elke keer bij het invoeren van onze pas kregen we de melding: technische storing, gelukkig kwam een van de medewerkers ons helpen, als je de gele knop indrukt kan je gewoon tanken en later betalen, moet dus geen probleem opleveren, bij ons dus wel, het hele tankstation deed niks meer, moest allemaal opnieuw opgestart worden, we zijn snel in de auto gestapt en naar de volgende tank gereden.  Hier lukte het gelukkig wel, dus we konden onze weg met een volle tank weer vervolgen. Het was 2 uurtjes rijden naar Linkoping, dus we kwamen nog redelijk okselfris aan.
Eerste de kamer en het hotel even bekeken, dit viel ons gelukkig mee, de vorige twee hotels waren een beetje gedateerd, sauna deed het niet en er was geen fitness open.  Verder was alles okee, vooral de ontbijtbuffets zijn geweldig hier in de hotels. 
Alle bagage naar binnen en opgeruimd en even naar de plaatselijke VVV voor wat informatie van de omgeving en voor visstekkies voor Leo.

Daarna in de auto gestapt om de omgeving te gaan verkennen.
Als je maar even buiten de stad bent zit je gelijk al in een natuurreservaat.
De eerste die we tegenkwamen was een vogelreservaat bij het meer wat grenst aan Linkoping.
Een soort Vlietland zeg maar alleen wat groter en wilder.




In de auto om verder de omgeving bekijken.
 En daar was alweer het volgende natuurreservaat.

Een stukje verder kwamen we bij de sluizen van Berg. Dit zijn de sluizen van het Gotakanaal. Dit kanaal loopt van Stockholm tot Gotenberg en loop door allerlei meren.  Is weer wat anders als de sluisjes bij Leidschendam.





 
En nog even het bos in en daar zagen we ze staan,een paar wilde hertjes, we hadden ze al wel in de velden zien staan maar nog niet van zo dichtbij, op een gegeven moment kwamen we er zelfs een tegen vlak in de berm, Leo heeft toen maar even getoeterd want op de motorkap zien we ze liever niet.

En als laatste een mooi viswatertje gespot.

We waren best wel een stuk het bos ingereden en wilden wel weer terug naar het hotel om een hapje te gaan eten, maar voordat we weer bij de bewoonde wereld waren waren we 60 km verder, misschien een beetje verdwaald, we kwamen namen tegen in het bos die echt niet op de kaart voorkwamen, maar gelukkig hebben we de stad en het hotel weer kunnen vinden. 

Wordt vervolgd..........