dinsdag 26 augustus 2014

Goteborg here we come.

Nog even van Linkoping genoten door de grootste kathedraal van Zweden te bezoeken, de Domkyrka. De kerk is 2x gebouwd, van de eerste kerk liggen alleen nog de graven en daaroverheen is de nieuwe kerk gebouwd, daar hebben ze maar liefst 300 jaar over gedaan, er zit zelfs nog een Nederlands tintje aan de kerk, een geschilderd altaarstuk van Maarten van Heemskerk.



Hierna naar Gamla Linkoping, dit is een openluchtmuseum, hoe de stad er vroeger uitzag.
We vonden het een beetje tegenvallen, veel moderne uithangborden, ik had het een beetje verwacht zoals in Enkhuizen in Nederland, dus we waren snel uitgekeken.


Dus op weg naar Goteborg, het was nog een kleine 300 km, dus best nog een aardig eindje.
Onderweg mooie uitzichten over het grote Vattern (een van de grotere meren van Zweden). En ja dan toch maar weer een kopje koffie met wat lekkers en even uitrusten en genieten van het uitzicht.
We kwamen terecht bij een hotel/restaurant wat er super oubollig uitzag (het leek wel zo'n Oostenrijks pension) maar heerlijke koffie en appelgebak had en natuurlijk het prachtige uitzicht over het meer. 

Aangekomen in Goteborg kwam ik er achter dat we hier maar een nacht blijven en morgenavond met de boot alweer aan de terugtocht beginnen, domdom, toch de papieren niet goed gelezen. 
Maar aan de andere kant is het ook wel weer fijn om naar huis te gaan, het is hier prachtig en we zien heel veel maar gewoon even lekker op de bank voor de tv met kinderen en katten en een gewoon aardappeltje met een balletje gehakt is ook wel weer goed. 

Maar we zijn nog niet weg, dus vanmiddag Goteborg gaan verkennen.
Eindelijk een keer wezen shoppen en dat is ook wel heel leuk vooral omdat hier toch wel veel leuke winkels zijn met hele andere spulletjes als in Nederland. 


Morgen nog even de stad verder verkennen, de haven bekijken, het gebouw met de rode bovenkant op de laatste foto (de Lipstick) geeft een prachtig uitzicht over de havens, stad en de scherenkust, dus dat willen we zeker niet missen.  De binnenstad kunnen we te voet bekijken maar ook vanaf een rondvaartboot, dus nog genoeg te doen morgen.

Wordt vervolgd......