woensdag 27 augustus 2014

Goteborg

Vroeg ons bed uit, douchen, haren wassen en naar het ontbijt. Zoals elke ochtend in onze hotels was het hier ook superveel keuze en was het weer moeilijk een keus te maken uit het aanbod, dus eigenlijk maar netjes gedaan en een broodje met kaas en een met jam en Leo iets uitgebreider.
Snel onze spulletjes gepakt en het fototoestel en als eerste de stad in op zoek naar het vissershoedje voor Jordan, de winkels gingen pas om 10 uur open, dus het was even geduld hebben.
Maar gelukkig in onze eerste winkel kwamen we het hoedje tegen.












Dit was een van de weinige dagen dat we een korte broek aan konden dus dat hadden we dan ook maar gedaan. Nog even verder de stad in om wat te shoppen voor Leo. We zagen niet erg veel (wel veel maar erg duur) wat binnen ons budget paste, maar een leuk T-shirt van North Face mag toch niet ontbreken in Leo's garderobe en een lekkere warme muts alvast voor de winter.

Het grappige was dat je hier in Goteborg nog de Blauwe Tram rond ziet rijden.












Toen was het alweer tijd om terug te gaan naar ons hotel want daar moesten we om 12 uur uitchecken.
Alles spulletjes ingepakt en een apart tasje voor op de boot apart gehouden en toen was het alweer gedaan met ons hotelleven. De koffers mochten we nog even stallen in de bagageruimte van het hotel zodat we nog even wat konden ondernemen.
Bij de North face winkel hadden we een leuke eettip gekregen van de verkoopster dus dat stond nog op ons to-do lijstje en een bezoek aan de Lipstick.

Dit maar als eerste gedaan want dit was het dichtst in de buurt.
De entree was 40 kr (ongeveer 4 euro) maar de kassa was stuk dus we mochten voor niks naar boven met de lift.







Het was super hoog maar een prachtig uitzicht over de hele stad, we hadden geen tijd om de hele stad te voet te gaan bekijken maar dit was een mooi alternatief. 

Het was onderhand wel lunchtijd geworden dus op weg naar het lekkere restaurantje wat ons was aangeraden.

Na veel omzwervingen langs de haven kwamen we bij het restaurant aan (dachten wij) Er waren twee gerechten waar je uit kon kiezen, per dag verschilt dat en woensdag was het vlees van de OS of visballen van diverse soorten vis, de keus was dus snel gemaakt (rundvlees).



Na de goed vullende lunch verder op stap, en wat schetst onze verbazing nog geen 100 meter verder zit het restaurant (vishallen), die het meisje ons van de winkel had aangeraden. Het grappige is dat we heerlijk gegeten hebben in het Lagerhaus en de vishallen eigenlijk niet zo heel bijzonder er uit vonden zien. Nou ja misschien voor een volgende keer.

Heerlijk verder gewandeld langs het park en nog even van de zon genoten.


En helaas maar waar toen werd het toch echt tijd om de boot op te gaan zoeken en in te gaan checken voor de terugreis. 






Om 18.45 vertrokken we precies vanuit de haven van Goteborg, op het dek zie je dan de mooiste plaatsje voorbijkomen. Bijvoorbeeld deze brug normaal zie je die alleen van een afstand maar nu zag je hoe immens hoog deze brug is en hoe groot onze boog, het bordje geeft 45 m. aan vanaf het wateroppervlak en wij konden er maar net onderdoor varen, de uitlaatpijp van de boot bleef ongeveer een meter vanaf de onderkant van de boot.

We konden nu ook nog de Scherenkust van Goteborg zien, deze kusten zie je aan de west en aan de oostkust van Goteborg. Bij Karlskrona en Stockholm hadden we deze kusten ook al gezien maar niet zo vanaf deze hoogte.





We hebben de boot doorgelopen, de bar gezien, de winkel, de gokhal en zijn toen met een drankje in de 'huiskamer' gaan zitten om nog van de laatste momenten van Zweden te genieten.