maandag 18 augustus 2014

Onderweg naar Zweden


Nou voor het eerst samen op vakantie terwijl er nog een kind thuis is en voor zichzelf zorgt (heb er alle vertrouwen in maar loslaten blijft voor mij moeilijk). 
Met de auto naar Rostock gereden voor de overtocht met de nacht veerboot naar Trelleborg.
Een hele goede, voorspoedige reis zonder gekkigheid onderweg. Twee maal een stop gemaakt voor koffie en een hapje en een extra plaspauze. En onderweg ben ik gewoon aan het haken, gaat als een trein, elke 100 km een bolletje.  We waren om 18.30 in Rostock (3 uur te vroeg, maar beter als 3 minuten te laat want dan heb je echt een probleem).

 Eerst de vrachtauto's erop en daarna waten de personenauto's aan de beurt. Wat een gigantisch groot schip. 


We hebben een slaapcabine op de 9e etage, de eerste 7 zijn voor de trein en de auto's.
Een hele mooie slaapcabine, dit had ik niet zo verwacht. Airco, badkamertje met een heerlijke douche en goed slapende bedden.


  Even een rondje gemaakt over het schip en daarna ons bed opgezocht.
Leo sliep al snel maar ik had er wat meer moeite mee, ik voelde toch wel het schip bewegen. Om 04.45 ging de buzz af over het hele schip, om 05.45 moesten we uit de cabine en om 06.15 zou het schip aanmeren.  Even onder de douche gesprongen, aangekleed, wat gegeten en op weg weer naar de auto.  Na het aanmeren ging het snel, we konden weer van het schip afrijden en we gaan op weg naar onze eerste stop Lund een universiteitsstadje in de buurt van Malmo.

We zijn aangekomen in ons appartement, ziet er prachtig uit, hier houden we het wel 2 dagen vol.