vrijdag 22 augustus 2014

Een lange rit naar Stockholm.

Vanmorgen vroeg op pad gegaan, er stond ons een lange rit te wachten naar Stockholm, ruim 500 km.  Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hebben we de hele dag geen druppel gezien. De rit is goed verlopen zonder strubbelingen, twee keer een stop voor koffie en wat lekkers en een uitgebreide lunch.


De koffie was goed.


De tweede eetstop was beter, Leo had een schnitzel met echte aardappelen en ik Smorgasbrod met kottebullen (gewoon zweedse gehaktballetjes) en bietensalade, ik weet niet of het kwam omdat we honger hadden maar het smaakte ons super. 

Maar weer verder, kilometers vreten.  Of er geen eind aankwam. Een paar levend, lopende hertjes gezien, en verder veel roadkill, van een jong zwijntje tot een grote vos en allerlei klein verongelukt wild.

En natuurlijk mooie vergezichten, heel ruw landschap met grote rotspartijen maar ook schattige huisjes, wat het uitzicht betreft is het niet vervelend om hier te rijden.




Aangekomen op de plaats van bestemming, de spullen in de kamer gezet, even uitgerust en toen met de trein naar Stockholm, we zitten net buiten Stockholm in een hotel en het is 3 haltes met de trein, dus goed te doen, als je met de auto zou gaan zou ik niet weten waar deze te parkeren en de trein stopt achter het hotel en midden in de stad. 



In Stockholm is alles groot lijkt het wel, wat een wereldstad, we moesten even wennen, het is heel anders als de andere steden waar we de afgelopen dagen waren. 
Even een kleine wandeling gemaakt en georienteerd hoe we dat morgen gaan aanpakken.
Dat wordt heel vroeg opstaan en dan weer naar Stockholm, we willen iig de hotspots zien en als we er nog aan toekomen wat winkelen. Ik heb nu al super gave winkels gezien.




En als afsluiter

Latte Machitto met appeltaart en vanillesaus.  Hhhmmm.

Wordt vervolgd.......